De eerste bruidstaart...

Leuk dat je deze blog geopend hebt! De zon deed er deze week nog een schepje bovenop en de eerste hittegolf was een feit...☀️☀️

Deze week stond voornamelijk in het teken van de bruidstaart voor I&R. Zij hadden vorig jaar moeten besluiten hun grote dag een jaartje uit te stellen en nu was het dan eindelijk zover. De taart zou ik met eetbare bloemen decoreren, tenzij het echt te warm zou zijn... zo hadden we het afgesproken.. en jawel! Daar ging het kwik omhoog en daarbij met de voorspelde buien ook de luchtvochtigheid... Iedereen die weleens een taart met botercreme of fondant maakt weet dat vooral dat laatste een flinke uitdaging kan zijn. 

Dus... geen eetbare bloemen helaas, maar alles van fondant maken! Ik heb het geluk een fijne Studio te hebben waarin ik het redelijk koel kan houden en met mijn vriendje Airco zakt de luchtvochtigheid dan ook snel tot een acceptabel niveau.. én het is dan heel belangrijk om goed te plannen en te werken in delen: smeren, koelen, smeren, koelen... en dan het stapelen! 🙈 Gelukkig heb ik inmiddels de nodige ervaring dus het ging voorspoedig.

Het mooiste moment van de week was het compliment van de bruidegom... “wauw, ik moet er bijna van huilen zo mooi is die geworden” Het bruidspaar heb ik de volgende middag nog even gezien en alles was naar wens geweest. 

Daar doe je het dan toch voor... 🥰

Tot de volgende blog!

Liefs van Chantal 💋