Help... Hoe wrap ik een taart?!

Op dit moment is het heel erg in om je taart rondom te bekleden met een eetbare print. 
In de blog van deze week leg ik uit wat onze ervaringen zijn en die van onze klanten.

De meeste vragen gaan over de hoeveelheid vellen die je dan nodig hebt en welk eetpapier het meest geschikt is. Hier komt een ouderwets stukje wiskunde bij kijken. Hoe zat het ook alweer? Omtrek, oppervlakte.. kwadraten of niet? 😅

Hoeveel heb je nodig:

Om uit te rekenen hoeveel je nodig hebt heb je de omtrek en de hoogte van je taart nodig. De omtrek van een ronde taart bereken je door de diameter in cm (staat vaak op de onderkant van je bakpan) x 3,1415... te doen. Bij dat getal tel je 2 cm extra en dan weer je zeker dat je genoeg hebt. Een print is minimaal 20x25 cm dus met een taart van maximaal 10 cm hoog kan je 2 stroken uit een vel halen. Onder tips en tricks hebben we een handig tabelletje alvast voor je gemaakt. Kom je er niet uit of twijfel je alsnog.. vraag het ons!

Welke papiersoort is geschikt:

Wij adviseren eigenlijk altijd de frosty te gebruiken hiervoor. Zowel voor beginners als gevorderden geeft deze het mooiste resultaat. 
Om je print strak en zonder bubbels op je taart te krijgen moet de onderlaag superstrak zijn. Zowel botercreme als ganache zijn hiervoor geschikt. Enchanted cream raden wij af vanwege de hoeveelheid vocht die hieraan toegvoegd wordt. De kans is groter dat je print smelt en je kan het niet mooi gladstrijken omdat het zacht blijft. 

Sommige bakkers kiezen voor ouwel maar de ervaring is dat dit eerder zal loslaten en luchtbubbels vormt. De ouwel is prijstechnisch interessanter maar het gebruiks gemak van frosty is vele malen groter voor deze toepassing.

Ik hoop dat je hiermee een klein beetje op weg geholpen bent... Succes én vooral veel plezier met het maken van je volgende creatie!

Liefs,

Chantal